• 0Carrito de Compra
Rinoceronte Editora
  • Catálogo
    • Coleccións
      • Nova
      • Vétera
      • Contemporánea
      • Clásica
      • Novela Gráfica
      • Poesía
      • Magna
      • Peto
    • Todo
    • En PDF
  • Autores
  • Sobre nós
    • Coñécenos
    • Distribución
    • Contacto
  • Buscar
  • Menú Menú

Apicio

De re coquinaria (Antiga cociña romana)

Traducido por Olga Serrano Santos

VER PORTADA
LER EXTRACTO

A alimentación dun pobo é unha das claves de acceso para reconstruír a súa historia. Non dispoñemos dun tratado de cociña no que se reflictan os usos e costumes da cociña romana anterior ao Imperio. Cando Roma entrou en contacto con Asia Menor e descubriu o refinamento das cortes gregas de Oriente, novos produtos pasaron a formar parte da dieta cotiá dos cidadáns romanos. A partir deste momento, a preparación das comidas, segundo Tito Livio, volveuse longa e cara, e os servizos dos cociñeiros, traballo ata entón realizado polos escravos, comezaron a cotizarse moi caros e tívose este oficio como unha arte. O tráfico comercial era xa intenso, e a dispoñibilidade de especias e produtos de luxo medrou desmesuradamente.

Neste contexto sitúase De re coquinaria, tratado que constitúe o corpus da gastronomía mediterránea antiga. Recolle receitas ancestrais romanas, gregas, etruscas, cartaxinesas, sirias, persas e do Exipto dos faraóns, que degustaron os patricios de época imperial, as elites que gozaron dunha vida acomodada preto dos centros administrativos. Trátase dunha colección de fórmulas moi variadas, elaboradas cos ingredientes e condimentos propios duns cociñeiros que preparan algo extraordinario. Esta cociña caracterízase pola mestura de ingredientes, pola riqueza dos pratos e o profundo estudo das súas elaboracións, consumida pola elite romana do Imperio, que buscaba intencionadamente o raro, o extravagante e o caro, para demostrar a súa posición social.

16 €

De re coquinaria (Antiga cociña romana)

€16,00

Categorías: Libros, Vétera

Apicio

Marcus Gavius Apicius, gastrónomo romano e amante do luxo, viviu no século I da nosa era, durante o reinado de Tiberio. Aparentemente, Gavius Apicius debía o seu cognomen ao Apicio anterior, que viviu ao redor do ano 90 a. C., ...

VER MÁIS
ISBN:
978-84-17388-34-8
PÁXINAS:
186
ENCADERNACIÓN:
Rústica con lapelas
DIMENSIÓNS:
145 x 220 mm
COLECCIÓN:
Libros
Vétera

TEMÁTICA:
Clásicos grecolatinos, Ensaio, Gastronomía
IDIOMA:
Galego
XÉNERO:
Non ficción
TRADUTOR:
Olga Serrano Santos

LINGUA DE ORIXE:
Latín
DATA DE PUBLICACIÓN:
Xaneiro de 2020

  • Descripción

Descripción

A alimentación dun pobo é unha das claves de acceso para reconstruír a súa historia. Non dispoñemos dun tratado de cociña no que se reflictan os usos e costumes da cociña romana anterior ao Imperio. Cando Roma entrou en contacto con Asia Menor e descubriu o refinamento das cortes gregas de Oriente, novos produtos pasaron a formar parte da dieta cotiá dos cidadáns romanos. A partir deste momento, a preparación das comidas, segundo Tito Livio, volveuse longa e cara, e os servizos dos cociñeiros, traballo ata entón realizado polos escravos, comezaron a cotizarse moi caros e tívose este oficio como unha arte. O tráfico comercial era xa intenso, e a dispoñibilidade de especias e produtos de luxo medrou desmesuradamente.

Neste contexto sitúase De re coquinaria, tratado que constitúe o corpus da gastronomía mediterránea antiga. Recolle receitas ancestrais romanas, gregas, etruscas, cartaxinesas, sirias, persas e do Exipto dos faraóns, que degustaron os patricios de época imperial, as elites que gozaron dunha vida acomodada preto dos centros administrativos. Trátase dunha colección de fórmulas moi variadas, elaboradas cos ingredientes e condimentos propios duns cociñeiros que preparan algo extraordinario. Esta cociña caracterízase pola mestura de ingredientes, pola riqueza dos pratos e o profundo estudo das súas elaboracións, consumida pola elite romana do Imperio, que buscaba intencionadamente o raro, o extravagante e o caro, para demostrar a súa posición social.

Recomendamos...

  • Gargantúa e Pantagruel

    €23,00
  • Hortulus (Herbario medicinal do Mosteiro de Reichenau)

    €14,00
  • O país onde medran os limoeiros

    €22,00

Sobre nós

  • Coñécenos
  • Distribución
  • Contacto
           

Catálogo

  • Catálogo completo
  • En PDF
  • Os Autores

Coleccións

  • Nova
  • Vétera
  • Contemporánea
  • Clásica
  • Novela Gráfica
  • Poesía
  • Peto
  • Magna

Tenda

  • Carriño
  • A miña conta
  • Condicións de compra, envios e devolucións
  • Contacto

Textos legais

  • Aviso legal
  • Política de Privacidade
  • Política de Cookies
  • Condicións de compra, envios e devolucións
© Copyright - Rinoceronte Editora | Avenida de Lugo, 15, 36940 Cangas do Morrazo (Pontevedra) | 986 16 80 28 | info@rinoceronte.gal | EDITAR WEB
O ruído do tempoInstrumental Desplazarse hacia arriba